Advies: Denken in beperkingen

Met het adviestraject ‘Denken in beperkingen’ passen wij onze methode toe op jouw casus en geven wij advies op basis van deze uitkomsten. Daarnaast laten wij jou en jouw team op een laagdrempelige manier kennismaken met de de do’s en don’t’s rondom toegankelijkheid.

Afspraak maken

Hoe werkt onze methode?

We hebben een methode ontwikkeld die op een snelle en doeltreffende manier jouw digitale product toegankelijk maakt, of test op toegankelijkheid. De methode bestaat uit vier fasen:

1

Weten

In deze bewustwordingsfase leren jij en jouw team niet alleen welke beperkingen op jullie doelgroep van toepassing zijn, maar ook de do's en don't's die daarbij horen. Dit doen we aan de hand van ons kaartspel 'Denken in beperkingen'.
2

Meten

In fase 2 houden we jullie huidige digitale product tegen het licht. Voldoet de website of app aan alle richtlijnen die van toepassing zijn op jullie doelgroep? Dit zetten we om in een helder plan van aanpak.
3

Maken & Testen

Met onze toegankelijkheidsexperts en ontwikkelaars bouwen of verbeteren we – eventueel samen met jullie team – de website of app. Door te testen met ons netwerk van gebruikers met beperkingen checken we of het product werkt voor iedereen.
4

Waarborgen

Een website of app is nooit af. Daarom is het essentieel dat jullie team bij belangrijke updates of nieuwe features steeds weer kijkt naar de toegankelijkheid voor jullie doelgroep.

Ontwikkelen voor – en mét de doelgroep

Onze toegankelijkheidsmethode is gebaseerd op de richtlijnen van de WCAG. Echter kijken wij altijd eerst naar de doelgroep van het product en betrekken wij deze ook bij de toegankelijkheidsanalyse.

Met onze methode ben je ervan verzekerd dat jouw nieuwe of bestaande digitale product toegankelijk is voor alle leden van jullie doelgroep. Ook kun je jouw huidige product met onze methode tegen het licht houden.

Eem mevrouw met een iPhone in haar hand

Waarom inclusief ontwerpen

Inclusief ontwerpen heeft voordelen voor iedereen. Het zorgt er niet alleen voor dat jouw website of app beter werkt en er mooier uitziet, maar het versterkt ook je merk doordat je laat zien dat je er wilt zijn voor iedereen.

88

van de consumenten koopt graag bij bedrijven die een positieve impact hebben op de maatschappij

85

van de mensen zou overstappen naar een ander bedrijf dat een positieve impact op de maatschappij heeft

68

werkt liever voor een bedrijf dat een positieve impact heeft op de maatschappij

Kaartenset

Denken in beperkingen

Met onze kaartenset 'Denken in beperkingen' creëer je op een laagdrempelige wijze bewustzijn omtrent het thema toegankelijkheid. Je kunt ermee aan de slag in je communicatie-, marketing- en ontwikkelteam.
afbeelding met de kaartjes van het kaartspel Denken in beperkingen

Klaar om aan de slag te gaan met digitale toegankelijkheid?

Afspraak maken