Ga naar de inhoud

Bewustwordingstraining Digitale Toegankelijkheid

Kom in aanraking met digitale toegankelijkheid en leer de basis over dit belangrijke onderwerp.

Digitale Toegankelijkheid is een belangrijk, maar ook moeilijk onderwerp. Niet alleen zijn de richtlijnen ingewikkeld, digitale toegankelijkheid beslaat daarnaast ook meerdere disciplines, die allemaal hun eigen methode nodig hebben. Bewustwording in je organisatie is de sleutel voor het implementeren van een duurzaam toegankelijkheidsbeleid.

Tijdens de bewustwordingstraining digitale toegankelijkheid leren jij en je collega’s de basisprincipes van digitale toegankelijkheid kennen. We behandelen alle relevante aspecten, zoals inzicht in de doelgroep, de wetgeving en de richtlijnen (WCAG), en geven voorbeelden van hoe het wel en niet moet.

Wij zijn geaccrediteerd bij de DDAI en werken voor organisaties zoals Ministerie van Binnenlandse Zaken, diverse gemeenten zoals Enschede en Losser, Heemstede en Bloemendaal, Amsterdam, en a.s.r, de Postcode Loterij en ASML. Lees op deze pagina meer over de awareness training digitale toegankelijkheid.

Meer informatie aanvragen

Inhoud training Digitale Toegankelijkheid

Bewustwording

Kom in aanraking met permanente, tijdelijke en situationele beperkingen, waar je dan aan moet denken, en leer wat belangrijk is voor jouw doelgroep.

Wetgeving

Raak bekend met de wetgeving en hoe je hieraan kunt voldoen. Niet alleen de huidige wetgeving, ook de European Accessibility Act in 2025 behandelen we waar relevant.

Richtlijnen

Ontdek de belangrijkste richtlijnen voor digitale toegankelijkheid, de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) (Europese richtlijn EN 301 549).

Basisprincipes toegankelijkheid

Leer hoe je de basisprincipes van digitale toegankelijkheid kunt toepassen met praktische voorbeelden.

Tools

Leer hoe je zelf met behulp van een aantal tools en hulpmiddelen de toegankelijkheid van een website kunt controleren.

Bewustwording rondom Digitale Toegankelijkheid

Met onze training ‘Bewustwording Digitale Toegankelijkheid’ kom je aanraking met de basisprincipes van digitale toegankelijkheid en word je je bewust van de invloed die dit heeft op alle gebruikers van digitale producten.

Na de training ken je de belangrijkste do’s en don’ts op het gebied van toegankelijkheid, waarom het belangrijk is, waar je op moet letten, wat de wetgeving is en leer je in de praktijk omgaan met digitale toegankelijkheid.

Voor wie is de training Digitale Toegankelijkheid?

Digitaal Toegankelijk zorgt ervoor dat de inhoud van de training is afgesteld op de behoeften van jouw organisatie. De training is zeer geschikt voor:

UX’ers

De training is ideaal voor UX-designers. Veel richtlijnen waaraan je moet voldoen, gaan in de basis over goede gebruiksvriendelijkheid.

Developers

Veel van de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid gaan over goede code en programmatische semantiek. Daarom is deze training heel geschikt voor (front-end) developers.

Contentmarketeers en redacteuren

De training laat aan contentmarketeers en redacteuren zien hoe je toegankelijke webpagina’s maakt, inclusief video en audio. In de training digitaal toegankelijke content creëren leer je nog meer over dit onderwerp.

Marketing en communicatie

Begrijpelijk communiceren, visueel ontwerp (infographics) en formulieren zijn allemaal belangrijke onderdelen van de richtlijnen. Daarom moeten marketeers en communicatiemedewerkers zeker deze basistraining volgen.

Online marketing bureaus

Online marketeers en SEO-specialisten werken dagelijks met en op de website van hun klanten. Handig om te weten hoe je pagina’s behalve goed vindbaar, ook toegankelijk kunt maken.

Webbouwers

Je maakt weliswaar websites voor klanten, maar steeds vaker moeten deze aan richtlijnen voor toegankelijkheid voldoen. Deze training legt je uit waar je kunt beginnen.

Details van de training

De basistraining Digitale Toegankelijkheid bieden wij in-company aan.

Duur: 3-4 uur

Locatie: bij jullie op kantoor, of een andere prettige ruimte die jullie hiervoor regelen

Groepsgrootte: maximaal 20 personen

Overige details: basiskennis van websites en apps wordt verondersteld (wat is HTML, wat is CSS, wat is een CMS en welke basiselementen horen daarbij).

Meer informatie aanvragen

Wil je deze training volgen, maar het is geen optie om dit in-company te doen? We bieden de bewustwordingstraining ook op open inschrijving aan, voor individuen.

Wij werken o.a. voor

Gemeente Amsterdam Logo
logo van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninklijksrelaties
logo nederlandse spoorwegen
Gemeente Utrecht Logo
Logo Politie
logo ministerie van justitie en veiligheid

Wat wij doen

We willen een duurzame bijdrage leveren aan de digitale toegankelijkheid van digitale producten. Dit betekent niet alleen het uitvoeren van toegankelijkheidsonderzoeken op basis van de WCAG-EM, maar bijvoorbeeld ook het verzorgen van bewustwordingstrainingen.

Audits

Wil je een audit op basis van de WCAG-EM methode? Wij zijn een geaccrediteerde onderzoeksinstelling.

Onderzoeken

Trainingen

We delen graag onze kennis met jouw team. Onze trainingen zijn divers en op maat voor elke doelgroep.

Trainingen

Websites

Ons team van ontwikkelaars helpt je om een website of app te ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk is.

Toegankelijke websites

Projectleider

Wij helpen jullie met het opzetten van het project Digitale Toegankelijkheid en doen dat volgens bewezen methodes.

Ons proces