Training Digitaal toegankelijke content publiceren

Ontdek de basisprincipes van digitale toegankelijkheid en leer hoe content toegankelijk kunt publiceren op het web.

We publiceren een hoop tekst, afbeeldingen, video’s en audio op het web en in apps. Maar is dat allemaal wel toegankelijk voor iedereen? Tijdens de training Digitaal toegankelijke content publiceren leer je welke richtlijnen er gelden voor diverse soorten content en kun je zelf aan de slag met toegankelijkheid.

Je krijgt inzicht in de doelgroep, de wetgeving en welke richtlijnen (WCAG) gelden voor publicatie van content. Uiteraard voorzien van voorbeelden.

Wij zijn geaccrediteerd bij de DDAI en werken voor organisaties zoals Ministerie van Binnenlandse Zaken, diverse gemeenten zoals Enschede en Losser, Heemstede en Bloemendaal, Amsterdam, en a.s.r, de Postcode Loterij en ASML. Lees op deze pagina meer over de training Digitaal toegankelijke content publiceren.

Meer informatie aanvragen

Inhoud training Digitaal toegankelijke content publiceren

Bewustwording

Kom in aanraking met permanente, tijdelijke en situationele beperkingen, waar je dan aan moet denken, en leer wat belangrijk is voor jouw doelgroep.

Wetgeving

Raak bekend met de wetgeving en hoe je hieraan kunt voldoen. Niet alleen de huidige wetgeving, ook de European Accessibility Act in 2025 behandelen we waar relevant.

Richtlijnen

Ontdek de belangrijkste richtlijnen voor toegankelijke content, uit de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) (Europese richtlijn EN 301 549).

Toegankelijke content

Leer hoe je de basisprincipes voor toegankelijke content kunt toepassen met praktische voorbeelden.

Tools

Leer welke tools je kunt gebruiken om het publiceren van toegankelijke content makkelijker te maken.

Toegankelijke content publiceren

Met onze training leer je waarom goede tussenkoppen belangrijk zijn, waarom ‘lees meer’ geen goede linktekst is, en waarom je moet opletten met hoe je een pagina opbouwt. En wist je al dat een video echt audiodescriptie moet hebben? En natuurlijk nog veel meer. Toegankelijke content publiceren komt terug in een groot deel van de richtlijnen voor toegankelijkheid.

Na de training ken je de belangrijkste do’s en don’ts’ op het gebied van toegankelijkheid, waarom het belangrijk is, waar je op moet letten, en hoe je al het geleerde in de praktijk kunt brengen.

Voor wie is de training Digitaal toegankelijke content publiceren?

Digitaal Toegankelijk zorgt ervoor dat de inhoud van de training is afgesteld op de behoeften van jouw organisatie. De training is zeer geschikt voor:

Contentmarketeers en redacteuren

De training laat aan contentmarketeers en redacteuren zien hoe je toegankelijke webpagina’s maakt, inclusief video en audio. Ook behandelen we sociale media kort.

Marketing en communicatie

Begrijpelijk communiceren, visueel ontwerp (infographics) en formulieren zijn allemaal belangrijke onderdelen van de richtlijnen. Daarom moeten marketeers en communicatiemedewerkers zeker deze training volgen.

Marketing- en communicatiebureaus

Als communicatiebureau, reclamebureau of marketing agency werk je aan campagnes of materialen die óók online worden geplaatst. Goed om te weten waaraan dit materiaal moet voldoen.

Details van de training

De training Digitaal toegankelijke content publiceren bieden wij in-company aan.

Duur: 3-4 uur

Locatie: bij jullie op kantoor, of een andere prettige ruimte die jullie hiervoor regelen

Groepsgrootte: maximaal 20 personen

Overige details: basiskennis van websites en apps wordt verondersteld, met name over content management systemen.

Meer informatie aanvragen

Deze training gaat NIET in op hoe je pdf’s toegankelijk maakt, we benoemen dit alleen kort. Wil je een stap voor stap uitleg hierover? Bekijk dan de workshop Van Word naar toegankelijke pdf, of de workshop Van Indesign naar toegankelijke pdf.

Wij werken voor

Gemeente Amsterdam Logo
logo van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninklijksrelaties
logo van het Mondriaan fonds
Gemeente Utrecht Logo
Menzis Logo
RTL Buienradar Logo

Wat wij doen

We willen een duurzame bijdrage leveren aan de digitale toegankelijkheid van digitale producten. Dit betekent niet alleen het uitvoeren van toegankelijkheidsonderzoeken op basis van de WCAG-EM, maar bijvoorbeeld ook het verzorgen van bewustwordingstrainingen.

Audits

Wil je een audit op basis van de WCAG-EM methode? Wij zijn een geaccrediteerde inspectie-instelling.

Ik wil een audit

Trainingen

We delen graag onze kennis met jouw team. Onze trainingen zijn divers en op maat voor elke doelgroep.

Trainingen

Websites

Ons team van ontwikkelaars helpt je om een website of app te ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk is.

Toegankelijke websites

Projectleider

Wij helpen jullie met het opzetten van het project Digitale Toegankelijkheid en doen dat volgens beweze methodes.

Ons proces