Leer het belang van digitale toegankelijkheid en hoe jij hier als UX-designer bij kunt helpen door inclusieve online producten te ontwerpen.
Training digitale toegankelijkheid voor UX-designers
Digitale Toegankelijkheid is een belangrijk, maar ook moeilijk onderwerp. Niet alleen zijn de richtlijnen ingewikkeld, digitale toegankelijkheid beslaat daarnaast ook meerdere disciplines, die allemaal hun eigen methode behoeven. Centraal in het toegankelijkheidsproces staat een toegankelijke ervaring.
Tijdens de training Digitale toegankelijkheid voor UX-designers leren jij en je collega’s de basisprincipes van digitale toegankelijkheid kennen. Zo behandelen we het belang van toegankelijke UX voor de doelgroep, de WCAG en hoe je deze richtlijnen toepast, de huidige en toekomstige wetgeving én gaan we natuurlijk in op wat toegankelijk UX-design precies is.
Wij zijn geaccrediteerd bij de DDAI en werken voor organisaties zoals Ministerie van Binnenlandse Zaken, diverse gemeenten zoals Enschede en Losser, Heemstede en Bloemendaal, Amsterdam, en a.s.r, de Postcode Loterij en ASML. Lees op deze pagina meer over de training voor UX-designers.
Inhoud van de training voor UX-designers
Bewustwording
Kom in aanraking met de verschillende soorten beperkingen en leer wat belangrijk is voor jouw doelgroep.
Wetgeving
Raak bekend met de wetgeving en hoe je hieraan kunt voldoen.
Richtlijnen
Ontdek de belangrijkste richtlijnen van de WCAG (Europese standaard EN 301 549).
Basisprincipes toegankelijkheid
Leer hoe je de basisprincipes van digitale toegankelijkheid kunt toepassen met praktische voorbeelden.
Praktijk
Ontdek met praktijkvoorbeelden hoe jij digitale toegankelijkheid kan inzetten.
Tools
Leer handige tools voor het testen van toegankelijkheid begrijpen en gebruiken.
Over deze training voor UX-designers
Met onze training ‘Training digitale toegankelijk voor UX-designers’ leer je toegankelijk websites en apps ontwerpen. Dit doen we aan de hand van de basisprincipes van digitale toegankelijkheid, de WCAG. Deze webrichtlijnen vormen de basis voor toegankelijk webdesign en staan daarom centraal in de training.
Na de training ken je de belangrijkste do’s en don’ts op het gebied van toegankelijk webdesign. Zo leer je waarom het belangrijk is, waar je op moet letten, wat de wetgeving is en leer je in de praktijk omgaan met digitale toegankelijkheid voor websites en apps.
Dagdeel 1:
Het eerste dagdeel is inhoudelijk hetzelfde als onze basistraining Digitale Toegankelijkheid. De voorbeelden zijn wat meer toegespitst op de praktijk van UX-designers.
Dagdeel 2:
Het tweede dagdeel laat je kennismaken met de tools die je kunt gebruiken om toegankelijkheid zelf te controleren. Je leert welke browserextensies handig zijn, en je kunt wat oefenen met schermlezers. We nemen er cases uit jullie eigen praktijk bij, om samen te bespreken. Ook gaan we aan de slag met processen waar je als UX-designer bij betrokken bent en hoe je toegankelijkheid daarin kunt meenemen.
Details van de training
Wij bieden deze training in-company aan.
Duur: 2 dagdelen (2x 3 tot 4 uur)
Locatie: bij voorkeur bij jullie op kantoor, of een andere prettige en goed te bereiken ruimte.
Groepsgrootte: maximaal 10 personen
Overige details: basiskennis van HTML en CSS wordt verondersteld. Daarnaast is het voor het tweede deel handig als men de beschikking heeft over een laptop of pc waarop bepaalde software vooraf is geïnstalleerd, of ter plekke geïnstalleerd kan worden. Ook is het handig als bepaalde extensies in een browser naar voorkeur geactiveerd kunnen worden.
Wij werken o.a. voor
Wat wij doen
We willen een duurzame bijdrage leveren aan de digitale toegankelijkheid van digitale producten. Dit betekent niet alleen het uitvoeren van toegankelijkheidsonderzoeken op basis van de WCAG-EM, maar bijvoorbeeld ook het verzorgen van bewustwordingstrainingen.
Audits
Wil je een audit op basis van de WCAG-EM methode? Wij zijn een geaccrediteerde onderzoeksinstelling.
Trainingen
We delen graag onze kennis met jouw team. Onze trainingen zijn divers en op maat voor elke doelgroep.
Websites
Ons team van ontwikkelaars helpt je om een website of app te ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk is.
Projectleider
Wij helpen jullie met het opzetten van het project Digitale Toegankelijkheid en doen dat volgens bewezen methodes.