Kaartspel Digitale Toegankelijkheid Denken in Beperkingen (Tijdelijk uitverkocht)

Met het kaartspel ‘Denken in beperkingen’ leren jij en je team op een laagdrempelige manier de do’s en don’t’s rondom toegankelijkheid kennen. Zo vergroot je het bewustzijn van het belang van toegankelijkheid én zet je de eerste stappen naar het verbeteren of ontwikkelen van een digitaal toegankelijk product.

Bestel het kaartspel (€19,99 ex btw) (Tijdelijk uitverkocht)

Leer denken vanuit de doelgroep

Met deze kaartenset kun je jouw communicatie-, marketing- en ontwikkelteam helpen om jouw digitale product toegankelijk te maken voor de leden van jouw doelgroep. Je kunt het gebruiken om je bestaande product te verbeteren, of om een nieuw product te ontwikkelen.

Daarnaast helpt het om het bewustzijn rondom toegankelijkheid te vergroten. Zo zorg je ervoor dat meer mensen toegang hebben tot jouw product of dienst én dat toegankelijkheid wordt gedragen binnen jouw organisatie.

Hoe werkt het?

Wij hebben de algemene richtlijnen (de WCAG 2.1) versimpeld en gecategoriseerd per beperking. De regels waarvan wij denken dat ze het belangrijkst zijn, staan op deze kaartenset. Met de kaartenset ga je je doelgroep bepalen en ontdek je welke richtlijnen belangrijk zijn voor de mensen die jouw website of app gebruiken. Zodat je leert te denken vanuit de mens, en niet vanuit de regels.

Vergroot het bewustzijn

Waar loopt iemand met dyslexie tegenaan op een website? En hoeveel mensen in Nederland hebben een visuele beperking? Het kaartspel helpt deelnemers om zich in te leven in de persoon met een beperking.

Snelle check

Met het kaartspel krijg je een eerste indicatie van de toegankelijkheid van jouw website of app. Aan de hand van de kaarten ontdek je welke onderdelen belangrijk zijn voor jouw doelgroep.

Voor het hele scrum team

Speel het scrum kaartspel met jouw communicatie-, marketing- en ontwikkelteam. Zo ontdekt iedereen welke rol ze kunnen spelen in het toegankelijk maken van jullie product.

De punten die in de kaartenset aangehaald worden zijn erg uitgebreid en volledig. Op een eenvoudige en concrete manier wordt aangekaart waaraan een toegankelijke website zou moeten voldoen. Een aanrader voor een ieder die in een makkelijk overzicht duidelijk wil wat een website in de praktijk toegankelijk maakt.

L. HelmesToegankelijk Zwolle

Klaar om aan de slag te gaan met digitale toegankelijkheid?

Met het scrum kaartspel ‘Denken in beperkingen’ leren jij en je team op een laagdrempelige manier de do’s en don’t’s rondom toegankelijkheid kennen.

Denken in Beperkingen App