Ga naar de inhoud

Hoe zorg ik ervoor dat ik de tekst op mijn website kan vergroten?

Hoe zorg ik ervoor dat ik de tekst op mijn website kan vergroten?

Houd op een digitaal toegankelijke website altijd rekening met geschikte tekstgroottes. Om te zorgen dat iedere doelgroep jouw website kan lezen, moet de tekst op jouw website niet te klein zijn. Geef bezoekers daarnaast de mogelijkheid om tekst te vergroten.

Welke tekstgrootte moet mijn website hebben?

Er zijn een aantal richtlijnen voor de tekstgrootte op digitaal toegankelijke websites. De minimale tekstgrootte van jouw website moet in ieder geval 12 punten zijn (16 pixels). Voor voetnoten houd je 9 punten aan (12 pixels). Wanneer de tekst kleiner is dan deze richtlijnen, loop je de kans dat hij niet goed leesbaar is voor mensen met een visuele beperking. Het WCAG raadt bovendien aan om de tekstgrootte verstelbaar te maken tot 200%.

Hoe zorg ik dat de tekst op mijn website vergroot kan worden?

Om te zorgen dat bezoekers de tekst op jouw website kunnen vergroten, is het belangrijk dat het ontwerp van jouw site responsive is. Dat houdt in dat elementen op jouw website moeiteloos verkleind of vergroot kunnen worden, zonder dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid. Vrijwel elke internetbrowser heeft de mogelijkheid om in te zoomen, maar het is functioneel en visueel beter om deze optie in je website te verwerken. Als je gebruikmaakt van WordPress voeg je deze functionaliteit eenvoudig toe met de plugin One Click Accessibility.