Ga naar de inhoud

In mijn vorige blog liet ik zien dat de criteria voor een nieuwe mobiele telefoon voor een blinde heel anders zijn dan voor iemand die kan zien. Ik vertelde jullie dat ik voor de iPhone SE 2022 zou gaan, maar dat die nog niet uit was. Waarschijnlijk hadden ze bij Apple ook mijn blog gelezen. Want nog geen week later kwam in het nieuws dat je een pre-order voor dat ding kon plaatsen, en dan zou je hem een week later al in huis zou hebben. Dat kon bij de Apple Store en bij de Mediamarkt. Dat wilde ik wel! Maar ik kwam van een koude kermis thuis.

Profielfoto Edwin

Edwin Ruyer

Edwin is muzikant, blind, en blogt voor Digitaal Toegankelijk om de wereld te laten zien hoe hij leeft met zijn beperking.

Apple Store

Ik begon bij de Apple Store. Ik moet zeggen, een goede toegankelijke app. Binnen een poep en een scheet had ik al mijn gegevens ingevoerd. Twee iPhones, één voor mij en één voor mijn lieftallige vriendin. Maar toen ik wilde afrekenen, gebeurde er iets dat ik alleen nog ken uit de jaren ’90: je kon alleen maar afrekenen met een creditcard. ‘Oké’, dacht ik. ‘Ik ben niet voor één gat te vangen. Ik installeer de Mediamarkt-app en koop daar wel mijn zo geliefde telefoon.’

App van de Mediamarkt

Na drie kwartier proberen in de Mediamarkt-app, had ik het eindelijk voor elkaar om al mijn gegevens erin te krijgen. Na veel zweten kon ik eindelijk bestellen. Ik deed netjes twee iPhones in mijn karretje. Maar toen ik naar de functie ‘afrekenen’ ging, gaf hij vier telefoons aan. Dus ik steeds braaf terug. Maar wat ik ook probeerde, in mijn winkelwagentje lagen twee telefoons, en als ik ging afrekenen waren er ineens vier.

iPhone met een kapot scherm

En of het allemaal niet genoeg was, overkwam mij iets dat mij wel vaker overkomt: mijn geduld raakte op. Gefrustreerd heb ik mijn oude telefoon een gooi gegeven. Dat ‘ie het nog deed, mag een wonder heten.

Coolblue doet het goed

Uiteindelijk heb ik de SE 2022 twee weken later bij Coolblue besteld. Zij hebben een waanzinnig goed toegankelijke app. Bovendien kwamen ze de telefoons met een glimlach op de fiets brengen.

Ik ben blij met mijn nieuwe telefoon, en Joke ook. En je weet: ‘a happy wife is a happy life’.