Ga naar de inhoud

Stage bij Digitaal Toegankelijk

Superleuk dat je geïnteresseerd bent om stage te lopen bij Digitaal Toegankelijk!

Wij zijn een onderzoeks-, advies- en trainingsbureau en maken ons hard voor een wereld waartoe iedereen toegang heeft.

Bij ons kun je stage lopen voor een:

  • Meewerkstage op mbo-, hbo- of wo-niveau
  • Onderzoeksstage
  • Ontwerpstage
  • Afstudeerstage
  • Een eigen voorstel

Naast stage lopen staan we open voor samenwerkingen rond afstudeerprojecten die anders in elkaar steken dan de gebruikelijke afstudeerstage. Je kunt bij ons bijvoorbeeld adviesgesprekken afnemen of ons mee laten doen aan je onderzoek.

Direct naar het overzicht met vacatures

een deel van de werknemers van Digitaal Toegankelijk voor het pand in Utrecht

Solliciteren op een stageplek kan via een sollicitatieformulier, bereikbaar via de button hieronder.

Heb je vragen over een stage, of is het formulier niet voldoende toegankelijk voor je, of wil je graag op een andere manier solliciteren, mail dan Annelies, op [email protected]

Solliciteren op stageplek

Waarom stage bij Digitaal Toegankelijk?

Allereerst: we bieden je goede ondersteuning. Onze inzet is dat je met plezier bij ons werkt, zonder je leerdoelen en ambitie uit het oog te verliezen. Je levert geen afstudeerrapporten op die spreekwoordelijk in laadjes verdwijnen en wij zorgen voor flink wat gezelligheid! Ons doel is jij bij ons het gevoel hebt dat je een nuttige bijdrage levert. Het halen van je studiedoelen heeft daarbij onze hoogste prioriteit.

Je komt te werken in een team waarin iedereen zichzelf mag zijn. We vieren dat we een divers team hebben en geloven dat variatie onze kracht is. Binnen ons team werken er neurodiverse en fysiek diverse collega’s. We hebben respect voor elkaar en geven om elkaar. En dat dat écht zo is, kun je zien aan onze B Corp-certificering!

Ook leuk: we organiseren elke maand een personeelsuitje. Deze organiseren we zo toegankelijk mogelijk voor iedereen. Naast de uitjes zijn er ook borrels, of we sporten samen, zingen karaoke, breien of doen een dansje. Uiteraard is niets verplicht. Verder kun je na werk of in de pauze zo de binnenstad in om even te winkelen of een lekker broodje te halen.

Sollicitatieproces stages

We werken zonder sluitingsdatum, tenzij het anders staat vermeld. Uiterlijk binnen 5 werkdagen na je aanmelding krijg je een reactie.

Stap 1: stuur je sollicitatie op

Je stuurt je gegevens in, via het formulier. Je stuurt je motivatiebrief mee, en je cv. Dit mag ook een link naar een (actief) LinkedIn-profiel zijn als daar hetzelfde zou staan.

Verder is ook handig om mee te sturen:

  • De beoordelingscriteria en eventueel studiehandleiding van je studie, bij voorkeur de bestanden die door jouw studie zijn opgesteld.
  • Welke manier van contact hebben jij het prettigst vindt.

Stap 2: kennismakingsgesprek op kantoor

Het kennismakingsgesprek met potentiële stagebegeleider en Pim, de directeur. Het doel van dit gesprek is om verwachtingen goed af te stemmen.

Met oog op een eerlijke werving en selectie stellen we geen vragen over leeftijd, geslacht, gezinssituatie, religie of gezondheidstoestand.

Je voorbereiden is niet verplicht, maar onderstaand vind je een lijst van wat we meestal bespreken en doen tijdens een gesprek. Naast de vragen op deze lijst kan de stagebegeleider functiegerichte vragen stellen die niet in deze lijst staan.

  1. Rondleiding door het kantoor
  2. Informele wederzijdse kennismaking
  3. Kun je je studie en studieopdrachten voor stage mondeling toelichten?
  4. Wat motiveert je om bij ons te solliciteren?
  5. Wat betekent toegankelijkheid voor jou?
  6. Welke bedrijfswaarden spreken jou het meeste aan en waarom?
  7. Kun je mondeling voor ons een beeld te schetsen van een dagelijkse taken en verantwoordelijkheden bij Digitaal Toegankelijk.
  8. Kun je op basis van een voorbeeld omschrijven over welke vaardigheden je beschikt die relevant zijn voor je stages?
  9. Wat wil je bij ons leren?
  10. Welke dingen vind je lastig om te doen?
  11. Kunnen wij ergens rekening mee houden?
  12. Wederzijdse afstemming verwachtingen van de intensiteit van de stagebegeleiding.
  13. Praktische zaken: Stagevergoeding, stageperiode, reiskosten die buiten het studeten-ov vallen, werktijden?
  14. Ruimte voor vragen die jij hebt.

Stap 3: terugkoppeling

Telefonisch krijg je te horen of je bij ons stage mag komen lopen. Wil je het liever op een andere manier te weten komen? Geef dit gerust aan.

Het kan dat we een tweede gespreksronde organiseren als er veel geschikte kandidaten zijn.

Stap 4: stageovereenkomst opstellen

Met je stagebegeleider stel je een stageovereenkomst op. Als je al een overeenkomst voor je studie moet schrijven, mag je dit samenvoegen.

We zoeken een balans tussen tussen de beoordelingscriteria van jouw studie en onze bedrijfsdoelen. Soms is dat lastig. In die gevallen hebben je studiedoelen een hogere prioriteit. Je studie goed kunnen afronden is namelijk het belangrijkste.

Wat je gaat doen tijdens je stageperiode noteren we in een stageovereenkomst. Daarin staan je taken, deadlines, theoretische leerdoelen en praktische vaardigheden die je wil leren.

Handig om te weten

  • De stagevergoeding is voor alle stages 350 euro per maand, op basis van een 40-urige werkweek.
  • Op dit moment accepteren we alleen studenten die een basisniveau Nederlands spreken (taalniveau minimaal B1).
  • Werkt het sollicitatieproces niet goed voor jou? We passen het graag voor je aan, zodat het ook voor jou toegankelijk is.
  • Wanneer je precies start en eindigt besluiten we in overleg, op basis van de eisen die gesteld worden vanuit je studie of het type stage.
  • Je krijgt vrije dagen die je naar keuze kunt opnemen.
  • Het is mogelijk om deels vanuit huis te werken. Donderdag is onze vaste kantoordag. Wel stellen we het op prijs als je er zo vaak mogelijk bent.
  • Wij regelen een lunch (inclusief voorzieningen voor dieet en allergieën) en deze is gratis.
  • Heb je extra (hulp)middelen nodig? We moedigen je aan om deze aan te vragen.
Pim en Emma zitten in het kantoor van Digitaal toegankelijk achter een tafel aan een raam.

Bereikbaarheid

We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Om duurzamer te werken, moedigen we daarom iedereen aan met het OV te komen. We gaan ervanuit dat je een studenten-OV hebt. Is dat niet zo, dan kijken we met je naar andere mogelijkheden.

Vanaf Utrecht Centraal is ons kantoor ongeveer 15 minuten lopen, of je kunt met een bus naar Janskerkhof. De standaard looproute is vrij druk, als je dit onprettig vindt, helpen we je graag met het uitzoeken van een rustige looproute.

Benzine- en parkeerkosten worden alleen vergoed als je geen andere mogelijkheid hebt. Het is vrij duur om in onze directe omgeving te parkeren, en soms ook best lastig in verband met drukte.

Ons pand is helaas niet heel erg toegankelijk voor rolstoelen. Met wat passen en meten kunnen we daar iets op verzinnen. Geef je het bij ons aan als dit nodig is?

Mbo-studenten opgelet

We zijn een jong bedrijf. Daardoor zijn we nog geen erkend leerbedrijf. Controleer eerst bij je stagebegeleider binnen jouw onderwijsinstelling of je bij ons stage mag lopen. Als een erkenning nodig is, neem dan even contact op.

Vacatures meewerkstages

Dit zijn de openstaande vacatures voor meewerkstages.

(Video)content maken voor ons leerplatform

Je gaat helpen om ons e-learning platform verder te vullen met toffe lessen over toegankelijkheid.

Benodigde vaardigheden

  • Vloeiende beheersing van de Engelse taal.
  • Het leuk vinden om veel teksten schrijven.
  • Kunnen samenwerken met collega’s voor het ophalen van toegankelijkheidskennis en vakinhoudelijke kennis.
  • In het geval van foto’s of video’s maken: plannen en uitvoeren hiervan, samenwerking met collega’s en ervaringsdeskundigen (degene die voor de camera komt te zitten).

Ondersteuning planning en klantcontact

Je helpt de Lead Onderzoeken met het maken van projectplannen voor klanten, automatisering, feedback verzamelen en klantcontact.

Benodigde vaardigheden

  • Ervaring met gebruik van AI
  • Bekend met projectmanagementtools zoals Asana
  • Ervaring met klantcontact (of aantoonbaar gevoel ervoor).

Meewerken met het consultancyteam

Je werkt mee aan trajecten van het consultancyteam. Dit kan zijn voor overheid, maar ook commerciële organisaties. Je doet analyses, schrijft beleidsstukken en geeft advies over digitale toegankelijkheid. Een afwisselende stage!

Benodigde vaardigheden

  • Nieuwsgierigheid
  • Gevoel voor communicatie
  • Achtergrond in mens-computerinteractie
  • Bij voorkeur ook ervaring met toegankelijkheid
  • Basiskennis van bedrijfsprocessen en managementprincipes.
Solliciteren op stageplek

Afstudeeropdrachten

Dit zijn de afstudeeropdrachten die wij hebben.

Training ontwikkelen over toegankelijke communicatie

Je gaat een training ontwikkelen die blijvende verandering bij de deelnemers teweegbrengt. Daarvoor moet je eerst onderzoeken wie het meeste baat hebben bij zo’n training, op welke manier zij getraind willen worden, en welke werkvormen hiervoor geschikt zouden kunnen zijn. Het onderwerp? Toegankelijke (klant)communicatie, met aandacht voor ‘vergeten’ groepen zoals doven, of mensen met spraakproblemen.

Benodigde vaardigheden

  • Ervaring met learning & development
  • Ervaring met klantcommunicatie
  • Goed in analyseren en onderzoeken
  • Vaardig met Canva of Powerpoint

Citizen Science: onderzoek hoe mensen captions willen hebben

Je bouwt een app of andere toegankelijke manier, voor het verzamelen van data over hoe mensen captions zouden willen hebben. Captions zijn uitgebreide ondertitels in filmpjes. Hoe kunnen we captions optimaal maken voor een zo breed mogelijke doelgroep, inclusief mensen met dyslexie of andere leesproblemen? Je bouwt een configurator, waarin mensen zelf hun optimale captions kunnen maken, en je stelt hen een aantal vragen daarover. De data gebruik je om te adviseren en/of je hypothese te toetsen.

Benodigde vaardigheden

  • Data-analyse
  • App of website bouwen voor de configurator
  • Onderzoeken

De benodigde informatie over beperkingen leren wij je.

Solliciteren op stageplek

Eigen idee?

We vinden het natuurlijk geniaal als je zelf een idee hebt om onze producten, diensten of bedrijf nog beter te maken.

Stuur je eigen idee in

Beoordelingscriteria eigen idee

Wij beoordelen de haalbaarheid van jouw idee aan de hand van deze criteria:

  1. Nut. Is het waardevol voor Digitaal Toegankelijk?
  2. Impact. Wat is de positieve impact die het heeft op innovatief, sociaal of ecologisch vlak?
  3. Haalbaarheid. Kunnen wij voldoende begeleiding bieden? Hebben jij en wij voldoende tijd? Hebben we voldoende geld en hulpmiddelen? Kun je laten zien dat je over de juiste vaardigheden beschikt om dit plan uit te voeren?
  4. Motivatie. Kun je ons overtuigen dat jij het leuk vindt om het project uit te voeren?
  5. Beoordelingseisen. Sluit jouw plan aan bij de beoordelingseisen die je studie opstelt?

Samengevat is het belangrijk dat we voelen dat je een realistisch plan hebt en de ambitie om op een positieve manier bij te dragen aan onze samenleving.

Pim en Marieke staan achter een bureau. Pim kijkt naar zijn telefoon en lacht, Marieke lacht ook

Wij werken o.a. voor

Gemeente Amsterdam Logo
logo van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninklijksrelaties
logo van het Mondriaan fonds
Gemeente Utrecht Logo
Menzis Logo
RTL Buienradar Logo
logo rtl nederland
logo a.s.r.
Logo Politie
logo nederlandse spoorwegen
logo de kindertelefoon
logo ministerie van justitie en veiligheid