Wat betekent digitale toegankelijkheid in de Zorg?

Voor zorginstellingen en ziekenhuizen is het van belang om kennis te hebben op het gebied van digitale toegankelijkheid, aangezien zij vaak een brede doelgroep bedienen. En daarnaast heeft deze doelgroep vaak te maken met een bepaalde beperking.

Meer informatie aanvragen

Waarom digitale toegankelijkheid in de Zorg?

Voor zorginstellingen en ziekenhuizen is het van belang om kennis te hebben op het gebied van digitale toegankelijkheid, aangezien zij vaak een brede doelgroep bedienen. En daarnaast heeft deze doelgroep vaak te maken met een bepaalde beperking.

Essentiële informatie over patiëntenzorg wordt vaak digitaal gecommuniceerd en de digitalisering van de zorg staat nog in de kinderschoenen. De komende jaren wordt hier een explosieve groei in verwacht. Als zorginstelling of ziekenhuis is een basiskennis op het gebied van digitale toegankelijkheid dus essentieel.

Communicatie-afdelingen, Marketing-afdelingen en IT-afdelingen hebben vaak geen basiskennis op het gebied van digitale toegankelijkheid. Met als gevolg dat hier geen of weinig rekening mee wordt gehouden bij de ontwikkeling van nieuwe features of producten.

Een basiskennis op het gebied van digitale toegankelijkheid is daarom nodig binnen je team. Met onze methode en kaartspel “Denken in Beperkingen” kan je bij de start van elke sprint erachter komen waar jullie focuspunten moeten liggen op het gebied van digitale toegankelijkheid.

Toegankelijkheid betekent een betere ervaring voor iedereen

Het mooie aan het maken van toegankelijke websites, is dat het uiteindelijk een betere ervaring oplevert voor ál je gebruikers. Want ook voor mensen zonder beperking is het fijn als een website duidelijk is en goed werkt. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat websites die goed scoren op toegankelijkheid een groter publiek bereiken, hoger ranken in Google én gebruiksvriendelijker zijn dan websites die laag scoren op toegankelijkheid.

Wij werken voor

Gemeente Amsterdam Logo
logo van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninklijksrelaties
logo van het Mondriaan fonds
Gemeente Utrecht Logo
Menzis Logo
RTL Buienradar Logo

Wat wij doen

We willen een duurzame bijdrage leveren aan de digitale toegankelijkheid van digitale producten. Dit betekent niet alleen het uitvoeren van toegankelijkheidsonderzoeken op basis van de WCAG-EM, maar bijvoorbeeld ook het verzorgen van bewustwordingstrainingen.

Audits

Wil je een audit op basis van de WCAG-EM methode? Wij zijn een geaccrediteerde inspectie-instelling.

Ik wil een audit

Trainingen

We delen graag onze kennis met jouw team. Onze trainingen zijn divers en op maat voor elke doelgroep.

Trainingen

Websites

Ons team van ontwikkelaars helpt je om een website of app te ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk is.

Toegankelijke websites

Projectleider

Wij helpen jullie met het opzetten van het project Digitale Toegankelijkheid en doen dat volgens beweze methodes.

Ons proces