1.2.2 Bijschriften (vooraf gemaakt) (WCAG) | Niveau A

Geef bijschriften voor video’s met audio

Ondertiteling is misschien wel de meest bekende tool voor mensen met een handicap. Bijschriften worden vaak ondertitels genoemd, of afgekort als CC, ​​ondertitels bestaan al sinds de jaren 1970.

Multimedia wordt steeds populairder naarmate het gemiddelde huis sneller en sneller internettoegang krijgt. Overal verschijnen video’s, van nieuwswebsites tot productpagina’s. Een van de meest bezochte websites ter wereld, YouTube, is specifiek voor online video’s. Terwijl website-eigenaren video gebruiken, moet je bedenken hoe gebruikers jouw multimedia-inhoud verwerken.

Wat te doen

Voeg bijschriften toe aan alle video’s met geluid.

Tips

Bijschriften toevoegen aan een video is een relatief moeilijke taak, vergeleken met iets als het schrijven van een teksttranscript of het aanbieden van alternatieve tekst. Bijschriften moeten worden gesynchroniseerd met de video om nuttig te zijn, wat betekent dat de platte tekst wordt gemarkeerd met tijdstempels.

Er zijn tal van betaalde services die je ondertiteling voor je doen, vaak tegen redelijke tarieven. Er zijn ook veel gratis programma’s die proberen je ondertiteling-bestand voor je te maken, maar die zijn nog lang niet zo goed als menselijke ogen en oren het zouden kunnen doen. Zoals met veel gebieden van web toegankelijkheid, is jouw keuze tussen tijd doorbrengen (het schrijven van jouw eigen bijschriften) of geld (uitbesteding).

Google heeft een zeer duidelijke handleiding geschreven voor het toevoegen van bijschriften aan YouTube-video’s, die ik niet ga proberen, en dat is maar beter zo,