Wat wij doen

Bij het ontwikkelen van een toegankelijke app of website komt een hoop kijken. Wij helpen bedrijven en organisaties niet alleen bij het ontwikkelen van digitaal toegankelijke producten, maar ook bij het testen, implementeren en het vergroten van het bewustzijn rondom toegankelijkheid.

Wij kunnen helpen met:

Kennissessies

We delen graag onze kennis over digitale toegankelijkheid en wat dit voor jouw product betekent. Dit doen wij door jouw team te begeleiden bij het spelen van ons kaartspel “Denken in Beperkingen“.

Advies

We geven advies over de toegankelijkheidseisen waaraan jullie organisatie moet voldoen, checken wat er verbeterd kan worden en zorgen ervoor dat jullie team het belang van toegankelijkheid inziet.

Ontwikkeling

Ons team van toegankelijkheidsexperts en ontwikkelaars helpt je om een website of app te ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk is.

Testers

Het betrekken van de doelgroep bij de ontwikkeling van een toegankelijk product is essentieel. Wij brengen bedrijven en organisaties in contact met waardevolle testers om zo de beste digitale producten te realiseren.

Ontwikkelen voor – en mét de doelgroep

Onze toegankelijkheidsmethode is gebaseerd op de richtlijnen van de WCAG. Echter kijken wij altijd eerst naar de doelgroep van het product en betrekken wij deze ook bij de toegankelijkheidsanalyse.

Met onze methode ben je ervan verzekerd dat jouw nieuwe of bestaande digitale product toegankelijk is voor alle leden van jullie doelgroep. Ook kun je jouw huidige product met onze methode tegen het licht houden.

Hoe werkt onze methode?

We hebben een methode ontwikkeld die op een snelle en doeltreffende manier jouw digitale product toegankelijk maakt, of test op toegankelijkheid. De methode bestaat uit vier fasen:

1

Weten

In deze bewustwordingsfase leren jij en jouw team niet alleen welke beperkingen op jullie doelgroep van toepassing zijn, maar ook de do's en don't's die daarbij horen. Dit doen we aan de hand van ons kaartspel 'Denken in beperkingen'.
2

Meten

In fase 2 houden we jullie huidige digitale product tegen het licht. Voldoet de website of app aan alle richtlijnen die van toepassing zijn op jullie doelgroep? Dit zetten we om in een helder plan van aanpak.
3

Maken & Testen

Met onze toegankelijkheidsexperts en ontwikkelaars bouwen of verbeteren we – eventueel samen met jullie team – de website of app. Door te testen met ons netwerk van gebruikers met beperkingen checken we of het product werkt voor iedereen.
4

Waarborgen

Een website of app is nooit af. Daarom is het essentieel dat jullie team bij belangrijke updates of nieuwe features steeds weer kijkt naar de toegankelijkheid voor jullie doelgroep.

Waarom inclusief ontwerpen

Inclusief ontwerpen heeft voordelen voor iedereen. Het zorgt er niet alleen voor dat jouw website of app beter werkt en er mooier uitziet, maar het versterkt ook je merk doordat je laat zien dat je er wilt zijn voor iedereen.

88

van de consumenten koopt graag bij bedrijven die een positieve impact hebben op de maatschappij

85

van de mensen zou overstappen naar een ander bedrijf dat een positieve impact op de maatschappij heeft

68

werkt liever voor een bedrijf dat een positieve impact heeft op de maatschappij

Kaartenset

Denken in beperkingen

Met onze kaartenset 'Denken in beperkingen' creëer je op een laagdrempelige wijze bewustzijn omtrent het thema toegankelijkheid. Je kunt ermee aan de slag in je communicatie-, marketing- en ontwikkelteam.

Maak ook jouw website of app toegankelijk!

We komen graag langs om te bepalen welke stappen jullie kunnen zetten richting een toegankelijk product

Afspraak maken