Onze Trainingen

We willen een duurzame bijdrage leveren aan de digitale toegankelijkheid van digitale producten. Dit betekent niet alleen het uitvoeren van toegankelijkheidsonderzoeken op basis van de WCAG-EM, maar bijvoorbeeld ook het verzorgen van bewustwordingstrainingen en workshops.

Bewustwordingstraining Digitale Toegankelijkheid

Deze training geeft een heldere introductie in het onderwerp Digitale Toegankelijkheid. Tijdens de training leer je wat de basisregels zijn van digitale inclusiviteit en word je je bewust van waarom online toegankelijkheid zo belangrijk is.

Bekijk bewustwordingstraining

Training Content en Digitale Toegankelijkheid

In de training ‘Content en Digitale Toegankelijkheid’ ontdek je de basisprincipes van digitale toegankelijkheid en leer je alles over het maken van digitaal toegankelijke content. Denk aan PDF-documenten, Word-documenten, Video’s, Audio-bestanden en Infographics.

Bekijk training content

Training Digitale Toegankelijkheid voor Developers

Tijdens de training Digitale toegankelijkheid voor developers leer jij als frontend programmeur hoe de webrichtlijnen (WCAG) jouw helpen om toegankelijke code te schrijven. De richtlijnen uit de WCAG bekijken we op een technische en praktische manier, zodat je deze direct in de praktijk kan toepassen.

Bekijk training voor developers

Training Digitale Toegankelijkheid voor UX-designers

In de Training digitale toegankelijk voor UX-designers leren jij en je collega’s de basisprincipes van digitale toegankelijkheid kennen. Naast praktische do’s en don’ts behandelen we het belang van toegankelijk UX voor de doelgroep, de WCAG en hoe je deze richtlijnen toepast en de huidige en toekomstige wetgeving.

Bekijk training voor UX-designers

Open inschrijving basistraining Digitale Toegankelijkheid

De basistraining digitale toegankelijkheid biedt je een introductie in het onderwerp. Samen met andere geïnteresseerden leer je wat toegankelijkheid is, en hoe je er zelf mee aan de slag kunt.

Bekijk de basistraining op open inschrijving