Onze Trainingen

We willen een duurzame bijdrage leveren aan de digitale toegankelijkheid van digitale producten en diensten. Dit betekent dat we zorgen dat iedereen in een organisatie weet wat digitale toegankelijkheid is en hoe je het kunt onderhouden. Volg samen met je collega’s een van onze basistrainingen of een workshop over digitale toegankelijkheid.

Bewustwordingstraining Digitale Toegankelijkheid

Deze training geeft een heldere introductie in het onderwerp Digitale Toegankelijkheid. Tijdens de training leer je wat de basisregels zijn van digitale inclusiviteit en word je je bewust van waarom online toegankelijkheid zo belangrijk is.

Bekijk bewustwordingstraining

Training Content en Digitale Toegankelijkheid

In de training ‘Digitaal toegankelijke content publiceren’ leer je hoe je tekst, afbeeldingen, infographics, video’s en pdf’s op een toegankelijke manier publiceert. Je leert de basis van toegankelijkheid en waarom het zo belangrijk is.

Bekijk training content

Training Digitale Toegankelijkheid voor Developers

Tijdens de training Digitale toegankelijkheid voor developers leer jij als frontend programmeur hoe de webrichtlijnen (WCAG) jouw helpen om toegankelijke code te schrijven. De richtlijnen uit de WCAG bekijken we op een technische en praktische manier, zodat je deze direct in de praktijk kan toepassen.

Bekijk training voor developers

Training Digitale Toegankelijkheid voor UX-designers

In de Training digitale toegankelijk voor UX-designers leren jij en je collega’s de basisprincipes van digitale toegankelijkheid kennen. Naast praktische do’s en don’ts behandelen we het belang van toegankelijk UX voor de doelgroep, de WCAG en hoe je deze richtlijnen toepast en de huidige en toekomstige wetgeving.

Bekijk training voor UX-designers

Inschrijving basistraining Digitale Toegankelijkheid

De basistraining digitale toegankelijkheid biedt je een introductie in het onderwerp. Samen met andere geïnteresseerden leer je wat toegankelijkheid is, en hoe je er zelf mee aan de slag kunt.

Bekijk de basistraining

Workshop Van Indesign naar digitaal toegankelijke pdf

Tijdens deze praktisch workshop leer je hoe je van een InDesign-bestand een goed toegankelijke pdf kunt maken. Stap voor stap leiden we je door het proces. Basiskennis van de WCAG is een vereiste.

Bekijk workshop InDesign