Ons verhaal

We maken ons hard voor een digitale wereld waar iedereen toegang tot heeft. Dat doen we door onze kennis te delen, gericht advies te geven en door bedrijven en organisaties te helpen met toegankelijkheidsonderzoeken op basis van de WCAG-EM norm.

Onze focus ligt bij het creëren van bewustwording. Dit doen wij onder andere door middel van toegankelijkheidsonderzoeken voor websites en apps, trainingen digitale toegankelijkheid en door organisaties intern te helpen via een projectleider digitale toegankelijkheid.

Wij werken voor overheden, zowel Rijksoverheid als gemeentes, zorgverzekeringen, de financiële sector, en dragen graag bij aan projecten binnen kunst en cultuur, onderwijs en stichtingen met hart voor inclusie.

Onze aanpak hebben wij al mogen demonstreren bij bijvoorbeeld de gemeentes Amsterdam, Hilversum, Heemskerk, Heemstede en Bloemendaal, Enschede, Hof van Twente, Provincie Groningen, a.s.r., ASML, Menzis, Woonin, ZLM Verzekeringen, en vele andere.

Robert en Pim

Robert Keus (links op foto) is co-founder van Digitaal Toegankelijk en van internetbureau Brthrs Agency. Het dagelijkse reilen en zeilen wordt bestierd door Pim Teeuwisse (rechts op foto). Door de Dutch Digital Accessibility Index (DDAI) is Digitaal Toegankelijk geaccrediteerd als onderzoeks- en trainingsbureau over digitale toegankelijkheid en de WCAG.

Het belang van digitale toegankelijkheid

Meer dan 5,5 miljoen Nederlanders hebben een beperking. Veel mensen denken bij een beperking vooral aan mensen die blind, doof of immobiel zijn, maar het zijn ook mensen met dyslexie, mensen die kleurenblind zijn of mensen met een cognitieve beperking. Deze mensen lopen dagelijks tegen barrières aan die hen ervan weerhouden op een gelijkwaardige manier deel te nemen aan de samenleving. Ook online. Daarom is het vergroten van het bewustzijn rondom digitale toegankelijkheid en het bijdragen aan het toegankelijker maken van de digitale wereld belangrijk.

Marieke, Manon en Laure aan het werk op kantoor. Ze kijken naar hun beeldscherm.

B Corp

Naast de positieve impact die we hebben op toegankelijkheid, willen we ook onze verantwoordelijkheid nemen voor de impact die we hebben op de samenleving en het milieu. Dat willen we graag bewijzen! Daarom hebben we ons tot doel gesteld om in 2024 B Corp-gecertificeerd te worden.

B Corp staat voor ‘Benefit Corporation’. B Corps zijn bedrijven die zichzelf meetbaar en aansprakelijk willen maken op sociale- en milieueffecten. Kort gezegd zijn het bedrijven die niet alleen aan zichzelf denken. Door het worden van een B Corp, kan je aan de wereld laten zien dat je je verantwoordelijkheid serieus neemt en de wereld een betere plek wilt maken.

In dit interview met Pim lees je meer over onze wens om B Corp te worden.

Laure aan het werk op het kantoor van Digitaal Toegankelijk

Onze diensten

We willen een duurzame bijdrage leveren aan de digitale toegankelijkheid van digitale producten. Dit betekent niet alleen het uitvoeren van toegankelijkheidsonderzoeken op basis van de WCAG-EM, maar bijvoorbeeld ook het verzorgen van bewustwordingstrainingen.

Audits

Wil je een audit op basis van de WCAG-EM methode? Wij zijn een geaccrediteerde inspectie-instelling.

Ik wil een audit

Trainingen

We delen graag onze kennis met jouw team. Onze trainingen zijn divers en op maat voor elke doelgroep.

Trainingen

Projectleider

Wij helpen jullie met het opzetten van het project Digitale Toegankelijkheid en doen dat volgens bewezen methodes.

Ons proces

Toegankelijke pdf's

Onze experts maken ontoegankelijke pdf's toegankelijk. Zo kun je volledig voldoen aan de WCAG.

Toegankelijke pdf's