Ga naar de inhoud

Digitaal Toegankelijk is sinds enkele maanden lid van de Dutch Digital Accessibility Index (DDAI). Wij zijn er trots op, dat we op deze website kennis mogen delen over digitale toegankelijkheid. In dit artikel vind je daarom meer informatie over DDAI en onze samenwerking met hen. Ook lees je over toekomstplannen gerelateerd aan de DDAI.

Wat is de DDAI?

De Dutch Digital Accessibility Index (DDAI) is een organisatie die opdrachtgevers en digitaal toegankelijke bureaus aan elkaar koppelt. Daarnaast heeft de DDAI ook de taak om kennis te delen. Een van de manieren waarop zij dat doen, is via hun online kennisbank. De tientallen artikelen met praktische tips die je daar aantreft, variëren in onderwerp van design en UX tot onderzoek en wetgeving.

Een andere manier waarop bezoekers van DDAI.nl geïnformeerd worden over digitale toegankelijkheid, is via de trainingen en workshops die op de site te vinden zijn.

Jonge man met clicker en microfoon in zijn handen spreekt toehoorders in collegezaaltje toe

De waarde van DDAI

Voor webdesigners en -bouwers van allerlei bedrijven en organisaties, is een website als die van DDAI om meerdere redenen waardevol. Allereerst kunnen zij hier aanbieders vinden die kennis hebben van toegankelijkheid en de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG).

Daarnaast moeten deze aanbieders minimaal een keer per jaar deelnemen aan bij- of nascholingsactiviteiten. Op deze manier waarborgt de DDAI de kwaliteit van de deelnemende organisaties.

Er wordt gewerkt in het Utrechtse kantoor van Digitaal Toegankelijk

Digitaal Toegankelijk en de DDAI

Als lid van de DDAI mag Digitaal Toegankelijk kennis op het gebied van digitale toegankelijkheid delen op het platform. Eind januari verscheen er al een interview met directeur Robert Keus over het ontstaan van Digitaal Toegankelijk.

De komende maanden zullen er diverse artikelen van onze pen op DDAI.nl verschijnen. Houd het platform in de gaten voor updates of bezoek direct het profiel van Digitaal Toegankelijk op de website van de DDAI.

Vincent van Brakel

Vincent van Brakel onderzoekt voor Digitaal Toegankelijk de toegankelijkheid van websites en apps. Daarnaast schrijft Vincent over alles wat met digitale toegankelijkheid te maken heeft en deelt hij praktische tips op DigitaalToegankelijk.nl.